АНКЕТИ

(АНКЕТА) Одобрявате ли Служебното Правителство ? – Гласувайте в сайта, за да бъде зачетен вашия отговор.

служебното правителство
Президентът Румен Радев разпусна НС, насрочи избори за 2 октомври и назначи с указ новото служебно правителство. Ето как изглежда съставът на служебния кабинет:

Гълъб Донев – служебен министър-председател;

Гълъб Донев е завършил финанси в УНСС и право в Русенския университет. От май до декември 2021 година е заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Лазар Лазаров – служебен заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика;

Лазар Лазаров е завършил специалност „Макроикономика“ в УНСС. Заместник-министър на труда и социалната политка в периодите юни 2013 – август 2014 г., ноември 2014 – май 2016 г., февруари 2017 – май 2017 г., както и от края на септември 2017 досега.

Христо Алексиев – служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията;

Проверка по рама

Христо Алексиев е магистър по „Международни икономически отношения“ от УНСС. Секретар по икономика на президента Радев, бил е служебен министър на транспорта (2021, 2017).

Иван Демерджиев – служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи;

Иван Демерджиев е завършил магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. През май 2021 става заместник-министър на правосъдието в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. През октомври същата година с указ на президента Радев е назначен за служебен министър на правосъдието.

Атанас Пеканов – служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства;

Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) във Виена и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien). Вицепремиер по управление на европейските средства от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Росица Велкова-Желева – служебен министър на финансите;

Магазин за Акумулатори

Росица Велкова има магистърска степен по финанси от Университета за национално и световно стопанство. В периода ноември 2017 – април 2021 г. е заместник-министър на финансите, от април 2021 г. до декември 2021 г. е изпълнявала длъжността директор на дирекция „Държавни разходи“ в МФ, а от декември 2021 г. до момента е заместник-министър на финансите.

Димитър Стоянов  служебен министър на отбраната;

Димитър Стоянев е завършил Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и Командно-щабната академия на Военната академия „Г. С. Раковски“. Възпитаник е и на Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ. Главен секретар на президента Румен Радев и през двата му мандата.

Асен Меджидиев – служебен министър на здравеопазването;

Д-р Асен Меджидиев е завършил медицина във Висшия медицински институт в София. Част е от екипа на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Създава и ръководи първото отделение по УНГ-болести в лечебното заведение и инициира Националната програма „Детско здраве „Пирогов““ за провеждане на високоспециализирани профилактични прегледи в страната.

Иван Шишков – служебен министър на регионалното развитие и благоустройството;

Иван Шишков завършва магистър по „Архитектура“ във ВИАС София. По време на двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев през 2021 година, е съветник и заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Към днешна дата работи като архитект.

Сашо Пенов – служебен министър на образованието и науката;

Сашо Пенов е доктор по право и преподавател в Юридическия факултет на СУ по дисциплините финансово право, данъчно право, международно данъчно право.

Николай Милков – служебен министър на външните работи;

Николай Милков е завършил „Международни отношения“ в УНСС. Той е бивш заместник-министър на външните работи, посланик на България в Румъния и Канада, генерален консул в Ню Йорк. Понастоящем е извънреден и пълномощен посланик във Френската република и Княжество Монако и постоянен представител в ЮНЕСКО.

Крум Зарков – служебен министър на правосъдието;

Крум Зарков се дипломира като магистър в Университета Париж 1 „Пантеон – Сорбона“ в специалност „Международно право и право на международните организации“. Той е народен представител и член на Комисията по правните въпроси в 44-ото, 45-ото, 46-oто и 47-ото Народно събрание.

Велислав Минеков – служебен министър на културата;

Велислав Минеков завършва образованието си в Националната художествена академия и специализира в Хамбург, Германия. Той е професор в НХА. Министър на културата от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Росица Карамфилова-Благова – служебен министър на околната среда и водите;

Росица Карамфилова е доктор от Химико-технологичен и металургичен университет (ХТМУ) в София. Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда от април 2021. Член на Борда на директорите на Европейската агенция по околна среда.

Явор Гечев – служебен министър на земеделието;

Явор Гечев е завършил Аграрния университет в Пловдив. Той е заместник-министър на земеделието, храните и горите в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Никола Стоянов – служебен министър на икономиката и индустрията;

Никола Стоянов е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“ и Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“. Той е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия“. През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на 2022.

Росен Христов – служебен министър на енергетиката;

Росен Христов е магистър по международни икономически отношения от Калифорнийския университет в САЩ. Работил е за италианската енергийна компания „Енел“, бил е регионален директор за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи „Дицман“ и е ръководил придобиването на „Енергоремонт Холдинг“ в България.

Александър Пулев – служебен министър на иновациите и растежа;

Александър Пулев е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по информационни системи и финанси на Университета в Мейн, САЩ. Заместник-министър на транспорта и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев за периода от септември до декември 2021.

Илин Димитров – служебен министър на туризма;

Илин Димитров е преподавател от 11 години в Колеж по туризъм-Варна. В 47-ото Народно събрание е председател на постоянната Комисия по туризъм.

Весела Лечева – служебен министър на младежта и спорта;

Весела Лечева е сребърен медалист от Олимпийските игри в Сеул (1988 г.) и в Барселона (1992 г.), петкратен световен шампион, осемкратен европейски шампион, четирикратен носител на Световната купа по спортна стрелба. Народен представител е в 39-ото, 40-ото, 44-ото и 45-ото Народно събрание.

Георги Тодоров – служебен министър на електронното управление;

Георги Тодоров е бил министър и заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в четири правителства.

Новините Днес пита своите читатели, одобрявате ли служебното правителство ?
В настоящата анкета могат да взимат участие всички желаещи, ние не записваме ваши лични данни. Всеки има право да отговори само веднъж, като след направения избор няма право на корекция.

Related Articles

Back to top button