България

Задава ли се голямо ляво обединение? БСП и “Левицата“ се договориха за..

Ръководствата на БСП и на „Левицата“ се срещнаха днес в централата на социалистите на ул. „Позитано“ 20 в София, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Срещата е първа стъпка към реализация на обявеното намерение за обединение на левите сили в България, се посочва в прессъобщението.

БСП и “Левицата!” обсъдиха приоритетните си политики, които в голяма степен съвпадат – по теми като социалната политика и политиката по доходите, здравеопазването и образованието, демографската политика, оценката за войната в Украйна и необходимостта от незабавно прекратяване на военните действия и др.

Двете страни подчертаха, че това е добра основа за развитие на процес на сближаване и активна съвместна работа между двете формации, информират още от пресцентъра на социалистите.

В съобщението се посочва още, че БСП и “Левицата!” са се договорили да продължат срещите си по конкретни теми от дневния ред на българското общество, а Парламентарната група на „БСП за България“ да бъде изразител в Народното събрание на техните общи позиции.

Първата съвместна инициатива, на която ще се включат левите партии и движения, е планирана за 12 юли по повод годишнината от приемането на Конституцията на Република България, отбелязват от пресцентъра на БСП.

Преди няколко дни новото ръководство на БСП се срещна с председателите на областните съвети на партията. Тогава поетият курс към обединение на левите хора получи пълна подкрепа от областните председатели, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Related Articles

Back to top button