Общество

Синоптикът Матев шокира българите с думи за юни, на по-яловите им се дорева

В архивите няма толкова топъл юни, колкото тази година. Вероятно ще е най-топлият за повече от 140 години, каза синоптикът Симеон Матев по Нова тв.

В събота и неделя има много малък шанс за градушка, но пък тя е възможна другата седмица, каза Матев.

Предстоят 3-4 по-топли дни, като максимумът ще е в понеделник-вторник до 37-38 градуса.

В средата на следващата седмица ще има захлаждане. В сряда и четвъртък се очакват проливни дъждове. След 5 юли се предполага стабилно време.

Юли също се очаква да бъде с големи температури. През втората му половина и целият август се прогнозират големи горещини без дъждове.

В същото време синоптиците от НИМХ прогнозират, че в неделя ще бъде слънчево, след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°, в София – около 32°.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 52 мин. и залязва в 21 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. и 39 мин. и залязва 15 ч. и 29 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.

Related Articles

Back to top button